caffe pera

Caffe Pera

Pečena od strane porodice Pera u maloj porodičnoj pržionici u Alesandriji, Italija, od 1953. godine. 50 zaposlenih nadgleda procese pečenja ukusne italijanske kafe u severnjačkom stilu. Nijedna od mešavina ne sadrži kiselinu. Karakter Caffe Pera je slatkoća, čokolada i orašasti plodovi – ono što najviše volimo.

Pržionica dnevno ispeče oko 20 tona kafe. U današnjem svetu kafe to nisu velike brojke, ali upravo to dokazuje odličan kvalitet Pera kafe.

Počeci kompanije datiraju iz 1953. godine, kada je Benito Pera uložio svu svoju ušteđevinu i osnovao „Industria del caffe Pera Benito“. Najpre se u prizemlju porodične kuće Pera nalazila mala radionica kafe, gde je u svakoj prostoriji dopirao intenzivan miris zrna. To je učinilo da se cela porodica prožeta strašću za kafom i uključi u razvoj brenda. Pera je od samog početka uvozila sveža zrna iz regiona poznatih po odličnom kvalitetu kafe, poput Santosa, Jave ili Angole, koja je pre nekoliko decenija bila treći najveći proizvođač kafe u svetu.

Danas je za brend zadužena treća generacija porodice Pera, a njihova kafa se prodaje u mnogim zemljama sveta. Uprkos godinama, strast za stvaranjem najbolje kafe ostala je u porodici, koja je svakodnevno prenosi na svoje zaposlene. Od 2016. godine, radi poboljšanja konkurentnosti i stalnog povećanja kvaliteta, objedinio je 3 brenda kafe u jednu kompaniju, trenutno Pera Caffe, Caffe Boasi i Rostkafe su jedno udruženo preduzeće – TORREFATTORI ASSOCIATI SPA.

Korpa
Brendovi
Scroll to Top