Politika privatnosti

Ko smo mi

Naša adresa veb mesta je: https://narucikafu.rs.

Komentari

Kada posetioci ostave komentare na veb mestu, skupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare kao i IP adresu posetioca i nisku user agent njegovog pregledača veba za pomoć u otkrivanju nepoželjnog.

Anonimizovana niska napravljena od vaše adrese e-pošte (takođe nazvana i heš) može biti dostavljena usluzi Gravatar da bi se videlo da li je koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar je dostupna ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u smislu vašeg komentara.

Sadržaj

Ukoliko otpremate slike na veb mesto, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika sa ugnežđenim podacima lokacije (EXIF GPS). Posetioci veb mesta mogu da preuzmu i izvuku podatke o lokaciji sa slika sa veb mesta.

Kolačići

Ukoliko ostavite komentar na našem veb mestu, možete se izuzeti od snimanja svog imena, adrese e-pošte i veb mesta u kolačićima. Oni su zbog vaše udobnosti tako da ne morate da ponovo popunjavate svoje detalje kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ukoliko posetite našu stranicu za prijavljivanje, postavićemo privremeni kolačić za određivanje da li vaš pregledač veba prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se nakon vašeg zatvaranja pregledača veba.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše informacije prijavljivanja i vaše izbore prikaza ekrana. Kolačići prijavljivanja traju dva dana, a kolačići mogućnosti ekrana traju godinu dana. Ukoliko izaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dve sedmice. Ukoliko se odjavite sa svog naloga, kolačići prijavljivanja biće uklonjeni.

Kada uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču veba. Ovaj kolačić ne uključuje lične podatke i samo određuje ID članka koji uređujete. Ističe nakon jednog dana.

Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta

Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da je vaš posetilac posetio drugo veb mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Sa kim delimo vaše podatke

Ako zatražite resetovanje lozinke, vaša IP adresa će biti uključena u e-poštu resetovanja.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ukoliko ostavite komentar, taj komentar i njegovi meta podaci se čuvaju neograničeno. Ovo je zato da bismo prepoznali i automatski odobrili sve komentare koje uslede umesti da ih držimo u redu za pregled.

Za korisnike koji se registruju na naše veb mesto (ukoliko ih ima), takođe čuvamo lične informacije koje dostave u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, urede ili obrišu svoje lične podatke bilo kada (izuzev što ne mogu da promene svoje korisničko ime). Upravnici veb mesta takođe mogu da vide i urede te informacije.

Koja prava imate u odnosu na vaše podatke

Ukoliko imate nalog na ovom veb mestu, ili ste ostavili komentare, možete da zahtevate da primite datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje držimo o vama uključujući bilo koje podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete da zahtevate da obrišemo bilo koje lične podatke koje držimo o vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

Gde šaljemo vaše podatke

Komentari posetioca mogu da budu provereni kroz uslugu automatskog prepoznavanja nepoželjnih.

WordPress Transliteration

Ova veb lokacija koristi dodatak WordPress Transliteration za preslovljavanje sadržaja.

Ovo je jednostavan i lagan dodatak sa kojim ova veb lokacija prevodi sadržaj sa ćirilice na latinicu i obrnuto. Ovaj dodatak za presloljavanje (transliteraciju) takođe podržava posebne kratke kodove i funkcije koje koriste kolačiće za određivanje jezičke skripte.

Ovi kolačići ne utiču na vašu privatnost jer nisu namenjeni za praćenje i analitiku. Ovi kolačići mogu imati samo dve vrednosti: “lat” ili “cyr”.

Prikupljamo informacije o vama u toku postupka potvrde kupovine u našoj prodavnici.

Šta prikupljamo i čuvamo

Dok ste u poseti našoj prodavnici, pratimo sledeće:

 • Proizvodi koje ste pogledali: koristićemo ovo da vam, na primer, pokažemo proizvode koje ste nedavno gledali
 • Lokacija, IP adresa i vrsta pretraživača: koristićemo ove informacije u svrhu kao što je procena iznosa poreza i isporuke
 • Adresa za isporuku: tražićemo da je unesete kako bismo, na primer, mogli da procenimo isporuku pre nego što naručite i pošaljemo vam narudžbinu!

Takođe ćemo koristiti kolačiće da pratimo sadržaj korpe dok Vi pregledate naš sajt.

Kada kupujete od nas, tražićemo od vas podatke, uključujući vaše ime, adresu za naplatu, adresu za isporuku, adresu e-pošte, broj telefona, podatke o kreditnoj kartici/plaćanju i eventualno informacije o nalogu, kao što su korisničko ime i lozinka. Ove podatke ćemo koristiti, na primer:

 • Da vam pošaljemo podatke o vašem nalogu i narudžbini
 • odgovaranje na vaše zahteve, uključujući povraćaj novca i žalbe
 • Obrada plaćanja i sprečavanje prevare
 • Podesite vaš nalog za našu prodavnicu
 • Poštovanje svih zakonskih obaveza koje imamo, kao što je obračun poreza
 • poboljšamo ponudu naše prodavnice
 • da Vam šaljemo marketinške poruke, ako izaberete da ih primate
 • da Vam pošaljemo zahtev za ocenu proizvoda i usluga naše prodavnice (recenzija)

Ako napravite nalog, pohranićemo Vaše ime, adresu, adresu e-pošte i broj telefona, što će biti upotrebljeno da se popuni obrazac potvrde kupovine pri budućim narudžbinama.

Mi generalno čuvamo informacije o vama dokle god su nam one potrebne u svrhu u koju ih sakupljamo i koristimo i dokle god smo u obavezi da ih i dalje čuvamo. Na primer, čuvaćemo informacije o narudžbini 5 godina za poreske i računovodstvene potrebe. To uključuje vaše ime, adresu e-pošte i adrese za obračun i dostavljanje.

U cilju pružanja kvalitetne usluge prikupljamo samo neophodne podatke za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima. Klijentima korisnicima usluga ponuđena je mogućnost da se izjasne o prisustvu na mail-ing liste koja se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju idostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni firme i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Takođe ćemo sačuvati komentare ili recenzije, ako odlučite da ih ostavite.

Ko u našem timu ima pristup

Članovi našeg tima imaju pristup informacijama koje nam dostavite. Na primer, i administratori i menadžeri prodavnice mogu da pristupe sledećem:

 • Informacije o narudžbini, kao npr. šta je kupljeno, kada je kupljeno i gde treba poslati, i
 • Informacije o kupcu, kao što su Vaše ime, adresa e-pošte, informacije o fakturisanju i isporuci.

Članovi našeg tima imaju pristup ovim informacijama kako bi pomogli u realizaciji narudžbina, obradi zahteva za refundaciju i kako bi vam pružili podršku.

Šta delimo sa drugima

Delimo informacije sa trećim licima koja nam pomažu da vam pružimo usluge u vezi sa narudžbinama i prodavnicom; na primer sa firmom CUSTOMER REVIEVS LTD koja u naše ime šalje zahtev za ocenom proizvoda i usluga naše prodavnice. Za više informacija pogledajte Politiku privatnosti Customer Revievs LTD.

Plaćanja

Prihvatamo plaćanja platnim karticama. Prilikom obrade transakcija neki vaši podaci dostavljaju se pružaocu platnih usluga (Raiffeisen Banka), uključujući informacije potrebne za obradu ili podršku plaćanja, kao što su ukupni iznos kupovine i informacije o obračunu.

Za više informacija pogledajte Politiku privatnosti Raiffeisen Banka-e.

0/5 (0 Reviews)
Korpa
Scroll to Top