Espresso kafa: Raznolikost u šoljici

Kada pomislimo na kafu, jedan od prvih napitaka koji nam padne na pamet je espresso. Ovaj snažni i aromatični napitak postao je nezaobilazna komponenta svetske kulture ispijanja kafe. Ali da li ste znali da postoji više vrsta espresso kafe, svaka sa svojim karakteristikama i poreklom? U ovom blogu istražićemo Espresso kafa: Raznolikost u šoljici i pružiti vam uvid u različite vrste koje možete probati.

Klasična espresso kafa:

espresso kafa


Klasična espresso kafa je osnova za sve druge varijacije espresso napitaka. Ova kafa je pripremljena tako da kroz ekstrakciju koristi vodu pod visokim pritiskom kako bi se izvukla aroma i ukusi iz mlevene kafe. Klasična espresso kafa karakteriše se bogatom kremom na vrhu šoljice i koncentrisanim ukusom.
Ako želite da probate klasičnu espresso kafu, preporučujemo Lavazza Espresso Classico Nespresso kompatibilne kapsule.

Dvostruki espresso (Doppio):


Dvostruki espresso, poznat i kao “doppio”, je espresso napitak koji se priprema sa duplom količinom kafe. Ova vrsta espresso kafe je idealna za one koji žele intenzivniji ukus i jači udar kofeina.
Ako tražite dvostruki espresso, preporučujemo Kimbo Intenso 250g Mlevena Kafa sa našeg sajta

Macchiato Espresso kafa: Raznolikost u šoljici

Macchiato:


Espresso macchiato je kombinacija klasične espresso kafe i malo mleka ili mlečne pene. Reč “macchiato” na italijanskom znači “mrlja” ili “fleka”, jer se mleko dodaje u maloj količini, samo da “obeleži” espresso kafu.

Latte:


Espresso latte je napitak koji se sastoji od espresso kafe i veće količine toplog mleka. Ovaj napitak ima mekši ukus u poređenju sa cappuccinom, jer sadrži manje kafe i više mleka.

cappuccino Espresso kafa: Raznolikost u šoljici

Cappuccino:


Cappuccino je jedan od najpopularnijih espresso napitaka. Sastoji se od jednakih delova espresso kafe, toplog mleka i mlečne pene. Ova kombinacija pruža balansiran ukus i dodaje kremastu teksturu.

Americano:

Americano je espresso napitak koji se razblažuje vodom kako bi se smanjila koncentracija kafe. Ova vrsta napitka je odličan izbor za one koji vole blaži ukus kafe, ali žele zadržati bogatu aromu espressa. Ako tražite kafu za pripremu Americano napitka, preporučujemo Lavazza Paulista Gran Cafe 1kg sa našeg sajta.

Espresso kafa: Raznolikost u šoljici flat white

Flat White:


Flat White je popularan espresso napitak koji potiče iz Australije i Novog Zelanda. Sastoji se od espresso kafe i mleka, slično kao i cappuccino, ali se razlikuje po načinu pripreme i proporcijama sastojaka. Flat White je poznat po svom glatkom ukusu i kremastoj teksturi. Najbolji Flat White možete napraviti uz naše Dolce Gusto kapsule Dolce Gusto Flat White 16/1

Espresso kafa je raznovrsna i pruža nebrojene mogućnosti za uživanje u kafi. Bez obzira da li preferirate klasičan espresso ili želite eksperimentisati sa različitim varijacijama, svaka šoljica espresso napitka nosi sa sobom posebnu priču i ukus. Isprobavanje različitih vrsta espresso kafe je odličan način da proširite svoje kafe horizonte i uživate u šoljici kafe prilagođenoj vašim preferencijama.

Espresso kafa: Raznolikost u šoljici

Ostavite komentar

Korpa
Scroll to Top